Egyéni látogatóink számára

Az alap jegyünk tartalmazza a kiállítások önálló körbejárását és A Naptestvér éneke című, minden óra egészkor induló, 25 perces planetáriumi filmünk megtekintését. Tárlatvezetést csak előre bejelentkezett, legalább 15 fős csoportok számára tudunk biztosítani, de természetesen a csillagda szakértői minden felmerülő kérdést örömmel fogadnak, és elfoglaltságuktól függően a lehető legtöbbet törekednek megválaszolni. Nincs szükség előzetes bejelentkezésre, a beengedés érkezési sorrendben történik.

FILM+ jegyek ellenében további planetáriumi és 3D filmeket is megnézhetnek, melyek az oldalt mellékelt műsorrend szerint kezdődnek.
A műsorváltozás jogát fenntartjuk! A műsorváltozásra leginkább a csoportok által jobban terhelt napokon kell számítani.

Ezen felül távcsőjegyünk megváltásával az épület tetején lévő kupolát, és az abban rejlő távcsőparkot látogathatjuk meg. Nappal egy speciális szűrővel ellátott távcső segítségével figyelhetjük meg éltető csillagunk felszínét és a rajta zajló folyamatokat közelebbről. Maga a csillagászati megfigyelések lehetősége kizárólag felhőmentes, derült időben lehetséges, de kollégáink a megváltott jegyért cserébe borult időben is bármikor szívesen megmutatják a műszereket, és mesélnek azok működéséről.

Mindezen programok összesen nagyjából 1,5-2 órát tesznek ki, igény szerint.
Mivel a nappali program döntő része nem függ az időjárástól, ezért a Pannon Csillagda biztosan tervezhető turisztikai célpont.


Csoportok számára

15 főnél nagyobb, előzetesen bejelentkezett csoportok számára tudunk tárlatvezetést biztosítani, mely során igyekszünk végig járni az épület csillagászati és űrkutatási kiállítótermeit. Ezen felül a csoportok lehetőséget kapnak, hogy tetszés szerint válasszák ki a jegyárba tartozó egy planetáriumi filmet. Amennyiben az alapjegyáron túlmutató programokon is szeretnének részt venni, úgy kérjük, számoljanak vele, hogy a program túlnyúlhat a szokásos 1,5 órán!
Érkezésükről kérjük egyeztessenek velünk telefonon, e-mailben vagy töltsék ki bejelentkező űrlapunkat!Időpont Planetárium 3D médiaterem
10:30 Oázis az űrben
11:00 A Naptestvér éneke
11:30 Csillagok birodalma
12:00 A Naptestvér éneke
12:30 Oázis az űrben – Angol nyelven Mars útikalauz stopposoknak
13:00 A Naptestvér éneke
13:30 Csillagok birodalma
14:00 A Naptestvér éneke
14:30 Fekete lyukak – Angol nyelven Mars útikalauz stopposoknak
15:00 A Naptestvér éneke
15:30 Fekete lyukak
16:00 A Naptestvér éneke