NAPPALI PROGRAMOK JEGYÁRAI
2019. február 1-től visszavonásig:

Felnőtt belépőjegy: 2300 Ft/fő.
Kedvezményes (nappali tagozatos diák, nyugdíjas, pedagógus) belépőjegy: 1900 Ft/fő. – kedvezményre jogosultak
Családi (2 felnőtt + 2 gyermek (14 év alatt)) belépőjegy: 5900 Ft/ család.
Kiegészítő gyermekjegy családi csomag vásárlása esetén (minden további 14 év alatti saját gyermek esetén): 600 Ft
Film+: 600 Ft.

3 éves korig ingyenes belépés. 3 éves kortól életkor, kedvezményre való jogosultság, és csoportos vagy családi konstrukció függvényében kedvezményes/teljesárú/családi/gyermek+ jegy megváltása kötelező. Diák csoportok esetében minden 15 fő után 1 ingyenes kísérőjegy.
Csoportok számára programok egyedi kérések alapján.
Utolsó jegyváltási lehetőség zárás előtt 1 órával. 

Ajándékozzon a bakonybéli Pannon Csillagdába szóló belépőjegyeket!

További információt az ajándékutalványok rendeléséről ITT talál.

 

Éjszakai távcsöves bemutatók igény és időjárás függvényében, előzetes egyeztetés alapján.
Esti programok jegyára: 2.700 Ft/fő
Bejelentkezés: +36 88 461 245 vagy +36 20 271 25 19

E-mail: info@csillagda.net

 

szep-kartya


A belépőjegy tartalmazza a következő programcsomagot:

CSILLAGÁSZATTÖRTÉNETI KIÁLLÍTÁS

A Pannon Csillagdában 400 m² alapterületű csillagászati és űrkutatási kiállítás fogadja a látogatókat. Megismerhetjük a híres Gibeon meteoritot, antik távcsöveket, Galilei és Newton felfedezéseit, kísérleteit, a tengerészek csillagászati navigációját, az űrkutatás legnagyobb expedícióit: a Holdutazást (Apollo program), és a Mars felfedezését. Az előre bejelentkezett csoportok részére ingyenes szakvezetést biztosítanak a Pannon Csillagda szakemberei!


PLANETÁRIUM

A Pannon Csillagdában található hazánk legmodernebb digitális planetáriuma. A 8 méter átmérőjű, félgömb alakú kupolára vetített, a HD képnél kétszer nagyobb felbontású 3D kép, az 5.1 térhatású hangrendszer felejthetetlen minőségben repítenek el minket kozmikus utazásunkra – mindezt az IMAX mozikból ismert fotelszékekben.
Figyelem! A belépőjegy egy planetárium előadás megtekintését tartalmazza!
Film+ jegyeket a planetárium befogadóképessége alapján tudunk kiadni.

Felhívjuk kedves vendégeink figyelmét ,hogy a megnövekedett látogatói létszám miatt a planetáriumban fim plusz  vetítésre nincs lehetőség .

A 3D Mars útikalauz stopposoknak film plusz jegy vásárlásával  megtekinthető , a film kezdési időpontjáról a recepción lehet érdeklődni.

 

Csillagok birodalma (21 perc, általános iskolás kortól nyugdíjasokig, mindenkinek)
Előadás kezdése minden egész órakor.

Az új 3D planetárium show a a csillagok életútját, fejlődését és pusztulását, a különböző csillaghalmazok tipusait és a galaxisunk, a Tejútrendszer világát mutatja be. A különleges animációk mellett a Bakony és a Balaton-felvidék csillagfényes tájai is feltűnnek az alkotásban.

Oázis az űrben (23 perc, általános iskolás kortól nyugdíjasokig, mindenkinek)
Csoportos bejelentkezés esetén választható, vagy film+ jegy vásárlása esetén tekinthető meg.

A 3D planetárium film a Naprendszerünket, a bolygókat, és közöttük, mint egy űrbéli oázist, Földünket mutatja be. A Denveri Természettudományi Múzeum (USA) által készített planetárium előadás magyar hangja Helyei László.

Zula Brigád (22 perc, ovisoknak)
Csak csoportos bejelentkezés esetén választható!

Zenés 3D rajzfilm segítségével megismerkedhetünk a Naprendszer bolygóival, és azzal a galaktikus összeesküvéssel, melyet a rajzfilm hősei lepleznek le. Az előadás magyar hangjai közt ott találjuk Mikó Istvánt, és a főgonosz szinkronját kölcsönző Reviczky Gábort.

Fekete Lyukak (22 perc, végzős általános iskolás, középiskolás kortól)
Csoportos bejelentkezés esetén választható, vagy film+ jegy vásárlása esetén tekinthető meg.

3D-s planetáriumi film, mely a világegyetem sötét erőinek rejtélyét, a kozmikus „csúcsragadozókat” mutatja be. A Denveri Természettudományi Múzeum (USA) által készített planetárium előadás magyar hangja Helyei László.

ACTA GALILEI (30 perc, 12 éves kortól ajánlott)
Az esti programok részeként tekinthető meg.

A film a Pannon Csillagda, a firenzei Galilei Múzeum és a Vatikáni Csillagvizsgáló közreműködésével készült, mely a távcsöves csillagászat atyjának, Galileinek életét és felfedezéseit dolgozza fel. A felvételek eredeti helyszíneken – Firenze, Pádua, Pisa, Velence és Róma – követik végig Galilei sorsát. Korabeli dokumentumok és modern számítógépes animációk tárják fel előttünk a csillagos ég titkait, úgy ahogy egykor a nagy tudós látta – és ahogy ma ismerjük azokat. Bepillantunk az inkvizíciós per kusza hátterébe és bejárjuk a házat, ahol a rabságra ítélt, agg csillagász a szellem szabadságában élt.


Mindezen programok összesen kb. 1-1,5 órát tesznek ki, igény szerint.
Mivel a programjaink nem függnek az időjárástól, ezért a Pannon Csillagda biztosan tervezhető turisztikai célpont.


Esti programok csoportok és egyéni látogatók számára
Galilei nyomában:

ESTI PROGRAMOK JEGYÁRA:

Belépőjegy (2019. február 1-től): 2700 Ft/fő

Az éjszakai program során derült idő esetén a csillagda kupolájában kerülnek távcső végre és bemutatásra az adott évszak látványosságai, bolygó szomszédjaink, a Hold kráterei és hegyláncai, csillaghalmazok, szupernóva maradványok, csillagközi gázködök. A teraszon lézeres csillagkép ismertetéssel és műholdak beazonosításával ismerkedhetünk a fölénk boruló bakonyi égbolttal.  A planetáriumban bemutatásra kerül az Acta Galilei film, az első olyan dokumentumfilm a világon, amely nemcsak animációkat, de – magyar technológiai fejlesztések eredményeként – forgatott filmanyagokat tud kupolafelületű vetítőfelületre alkalmazni, nagyon erős térélményt érzékeltetve. A vetítővásznon az Arno folyó, a velencei Campanille, Galilei egykori háza és életének főbb állomásai kerülnek bemutatásra. A különleges felvételeket az Európai Űrügynökség és a NASA szenzációs űrfelvételei és számítógépes modelljei egészítik ki.

Éjszakai program borult idő esetén is indul. Ilyenkor élőszavas előadásokat tartanak a csillagászok a médiatermünkben valamint a planetáriumban (planetáriumi show). A planetáriumi show keretében kivetíjük és bemutatjuk a tiszta időben látható csillagos égboltot, csillagképeket, a Naprendszer bolygóit. Amennyiben mégis kitisztul az ég, a derült időben érvényes program szerint folytatódik az este.

Az éjszakai program regisztrációhoz kötött, melyet kérünk nyitva tartási időben a Pannon Csillagda telefonszámán jelezni (+36 88 461 245). A regisztráláshoz kérjük jelezzék, mekkora létszámmal szeretnének a bemutatáson részt venni, adjanak meg egy telefonos elérhetőséget illetve, hogy mindenképpen részt vesznek-e a programon vagy csak a derült idő esetén tartandó távcsöves bemutatón. A esti program induló létszáma minimum 15 fő.

Az esti program az évszakhoz igazodva sötétedés után kezdődik, erről a jelentkezés során kapnak információt. Mivel a Bakonyban az évszak átlagos éjszakáinál is hűvösebb lehet, javasoljuk megfelelően meleg, réteges öltözékkel készülni még nyáron is.

e-mail: info@csillagda.net
telefon: +36 88 461 245 (nyitvatartási időben)

A Pannon Csillagda a műsorváltozás jogát fenntartja!


3D Moziterem

3D (szemüveges) filmvetítés a Pannon Csillagda új 3D médiatermében a Mars meghódításáról.
11.30 / 14.30 minden nap ( A Pannon Csillagda a műsorváltozás jogát fenntartja!)

Figyelem! A Mars 3D vetítést nem tartalmazza a csillagda belépőjegye, ez a szolgáltatás az általános belépőjegy mellé megvásárolt film+ kiegészítő jeggyel (600 Ft./fő) látogatható!

MARS ÚTIKALAUZ STOPPOSOKNAK

25 perces 3D ismeretterjesztő film.

A forgatási helyszínek között szerepelt a szicíliai Etna vulkán, a spanyolországi Rio Tinto folyó, valamint a Szahara, Földünk legősibb sivataga. E helyszínek közötti azonosság, hogy nagy mértékben hasonlítanak a Mars bolygó egyes térségeire, ezért itt folynak azok a Mars analóg kutatások, melyek segítenek megérteni a vörös planéta titkait. A film szaharai kalandozását prof. Gian Gabrielle Ori, olasz Mars-kutató vezette.

A filmben az űrkutatás két meghatározó személyisége is szerepel. Charles Duke űrhajós, az Apollo 16 Holdkomp pilótája azon kevesek egyike, aki járt a Holdon. Tőle megtuthatjuk, hogy milyen kihívásokat jelent egy idegen égitestre lépni, milyen is az a vágy, ami a felfedezés diadaláig repít, és mit kell megtanulnunk ahhoz, hogy az első ember majd a Mars vörös porába léphessen.

Pavlics Ferenc mérnök 1956-ban vándorolt ki az USA-ba, ahol páratlan karriert futott be. Ő volt az a legendás mérnök, akinek irányításával megszületett a Holdautó, az a jármű, melynek segítségével az Apollo program űrhajósai bebarangolták a Hold sivatagát. És ő volt az, aki megtervezte a Pathfinder Mars Rovert, azt a robotot, mely korszakalkotó munkát végzett a Mars felszínén. A filmben közreműködik továbbá Dr. Sik András, a hazai Mars-kutatás kiemelkedő személyisége.

A forgatott felvételeket a NASA legfrissebb űrfelvételeiből készült animációk színesítik. A 3D mozi segítségével a néző szinte megérintheti e távoli, rejtélyes világokat. A film hangjának elkészítésében olyan neves színművészek vettek részt, mint Für Anikó (pl. Sandra Bullock szinkronhangja), Csernák János (pl. Harrison Ford szinkronhangja) vagy Gesztesi Károly.

A film olyan szervezetek közreműködésével készült, mint az IbnBattuta Center – Marokkó, továbbá az Université Cadi Ayyad Marrakech és az Universita d’Annunzio – Pescara, Olaszország, továbbá a Pannon Csillagda.

rendezte: Bárány László / zene: ifj. Balogh Ferenc / 3D utómunka: Molnár Péter / prod.: Astrolab – Olive Art

Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság